Wierden, 24 april 2017

Gisteren zijn we aanwezig geweest bij de Enschede Marathon. Deze marathon is de oudste van Nederland en richt zich de jongste jaren op een topveld bij de dames.

De start van de dames was om 10.00 en vrij snel ontstond er een kopgroep met alle topfavorieten.

De kopgroep had bij 10KM een doorkomsttijd van 34min 57sec. Hierin zaten bijna alle favorieten. Enkel Niluka Rajesekara (Sri Lanka) liep op achterstand. Zij moest de kopgroep na 8KM laten gaan.

Bij de doorkomst op 13KM was duidelijk dat de kopgroep op het pr-schema liep van topfavoriete Y. Bifa (Eth).

Dus de verwachte eindtijd zou rond de 2u 26min liggen en hierbij zou voor het tweede jaar op rij het parcoursrecord verbeterd worden.

Helaas werkte het weer niet mee en nadat de dames al ruim een uur onderweg waren kregen ze een fikse regenbui te verwerken. Helaas heeft dit een behoorlijk negatieve uitwerking gehad op de loopsters, die moeite hadden om het lichaam weer goed op temperatuur te krijgen.

Het voornaamste slachtoffer was Y. Bifa, die als topfavoriete gestart was. Zij moest na 21KM het parcours verlaten met een hamstringblessure. Echter was de slijtageslag door de regen zo groot dat de kopgroep uiteen viel. Bett Lempus wist een sterke versnelling te maken en dit zorgde ervoor dat ze solo kon finishen!